Каша – це одна з найпопулярніших страв на сніданок у багатьох культурах. Від простих вівсяних пластівців до екзотичних рисових варіацій каші можуть бути варіантом для всіх переваг. Одним із варіантів є ячмінна каша. Ячмінь – одна з найстаріших зернових культур, яка має безліч корисних властивостей.

Приготування ячмінної каші на воді – простий та швидкий спосіб приготувати цю страву. Починати варто з того, щоб промити та промочити ячмінь для видалення надлишків крихт та пилу. Потім, слід ухвалити рішення, використовувати попереднє натирання ячменю чи ні. Якщо ви хочете, щоб каша була кремовішою, рекомендується натерти ячмінь у літері, перш ніж промити його під проточною водою. Якщо ви віддаєте перевагу кашам з більш ароматичним смаком і текстурою, не натирайте ячмінь.

Як тільки ячмінь промитий, промочіть його в склянці води на 20-30 хвилин. Це допоможе прискорити процес приготування та зробить кашу більш розсипчастою. Після промокування ячменю ви можете почати приготування каші. Для цього додайте ячмінь у каструлю з водою та поставте її на середній вогонь. Варіть ячмінну кашу на воді до готовності, приблизно 20-30 хвилин, час може змінюватись в залежності від переваг до текстури.

Як варити Ячмінну кашу на воді
складовіКількістьКроки приготування
Ячмінна крупа1 склянка1. Покладіть ячмінну крупу в каструлю
Вода3 склянки
Сільза смаком
Вершкове маслоза смаком
2. Залийте ячмінну крупу водою у пропорції 1:3
3. Додайте сіль за смаком
4. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння
5.Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і готуйте приблизно 20-30 хвилин, поки каша не стане м'якою та готовою до вживання
6. Додайте вершкове масло за смаком і обережно перемішайте
7. Готову кашу можна подавати у гарячому вигляді

Скільки варити ячну кашу на воді?

На 1 склянку крупи беруть 2-3 склянки води або суміші води та молока. Якщо варите її лише на молоці, беріть 3-4 склянки. Чим менше рідини, тим густіша буде каша.

Скільки потрібно води на ячмінну кашу?

Отже, щоб отримати розсипчасту відварену крупу, необхідно дотримуватися співвідношень 1:1,5 – 2,5 (крупи до води). Тобто на 100 г каші використовуємо близько 150 – 250 мл. рідини.

Чи потрібно мити ячну кашу?

Ячну крупу промивайте в тому випадку, якщо помічені небажані домішки (лушпиння, камінці і так далі), або просто її просійте», – пояснив фахівець. Серед круп, які обов'язково потрібно мити, Іван Рогатін назвав тверді зерна: рис та пшоно краще замочувати у холодній воді, гречку та перловку – у теплій.

By admin