Воду з|із| невеликою кількістю солі довести до кипіння. Опустити салаку в киплячу воду. Готувати на найменшому вогні під кришкою 8-9 хвилин.

Салака містить до 23% жиру і близько 28% білка, вона є чудовим джерелом вітамінів A, D і В12, В1, В2, С, Е, РР, в ній міститься такі макро і мікроелементи як кальцій, магній, натрій, калій, фосфор , хлор, сірка, залізо, цинк, йод, мідь, марганець, хром, фтор, молібден, кобальт, нікель.

Салакариба сімейства оселедцевих, що мешкають у Балтійському морі, деяких прісних озерах Швеції, Куршській та Калінінградській затоках. Салаку люблять у багатьох країнах світу за приємний солодкуватий смак і морський аромат, корисні властивості та доступність.

Є сорти риби, які краще не варити, а готувати інакше. Вважається, що смак карася, ляща або корюшки не буде добрим у бульйоні. В інших випадках час варіння дуже відрізняється – від п'яти чи десяти хвилин до двох годин.

By admin