Перед першим використанням посуд із нержавіючої сталі слід вимити теплою водою з миючим засобом, обполоснути та добре витерти. Якщо при першому використанні на посуді з'явилися плями, не поспішайте засмучуватися. Вони легко видаляються 4,5% розчином столового укусу чи лимонної кислоти.

Нову Перед вживанням алюмінієвий посуд слід вимити. В алюмінієвій каструлі можна, можливо кип'ятити воду і молоко (не побоюючись, що воно пригорить), варити картоплю та не кислі овочі. Щоправда, зберігати все це в алюмінієвому посуді не рекомендується, краще перекласти в керамічну, скляну або іншу інертну посуд.

Посуд з нержавіючої сталі вважається дуже міцним і зручним, але нікель, що входить до складу цієї сталі, – сильний алерген і має канцерогенні властивості. Не рекомендується готувати у такому посуді гострі та овочеві страви.

By admin