Макуха (кісточки і шкірки ягід), що залишився після приготування джему, розкладаємо по пакетиках, з розрахунку 3-4 столові ложки на порцію, і прибираємо в морозильну камеру. Для приготування морсу дістанемо пакетик, розморозимо, заллємо його в 2-3 літри води і добре перемішаємо.

Завдяки дбайливій технології віджиму, сік калини, пройшовши через соковитискач, Збереже досить багато вітамінів та мікроелементів. Якщо ж віджати калину через соковитискач відцентрову, то напій сильно нагріється, втратить однорідну текстуру.

Отримати сік калини Для лікування можна дуже простим способом: треба добре промити пару пензликів з ягодами, залити їх 200 мл окропу, наполягти 5 хвилин і розім'яти ягоди дерев'яною ложкою. Після цього сік можна віджати через марлю, долити окропом, у якому наполягали ягоди, і пити у гарячому вигляді, як чай.

By admin