Рафінований масло не виділяє шкідливих канцерогенів, а також не піднесе неприємних сюрпризів: не димітиме і пінитися при жарінні. Нерафінований масло, на відміну від більш очищеного продукту, проходить лише механічну фільтрацію.9 Feb 2018

Якщо говорити про те, що корисніше: рафінований або нерафінований соняшникова олія, то, природно, перевага буде на боці другого. Під час виготовлення рафінованої сировину примусово хімічно обробляють. На виході отримуємо чистий продукт без шкідливих, корисних властивостей.

– Для смаження, особливо високотемпературної, однозначно краще рафіновані олії. Будь-яке суперкорисне та правильне масло холодного віджиму при сильному нагріванні руйнується і утворює багато поганого. Рафінований теж руйнується, але нагрівання має бути істотно вищим, на кухні такий рідко буває.

Все залежить від обробки олії. Нерафінований придатний тільки для салатів, тому що не витримує нагрівання більше 107 °C. Рафінований олія зберігає стійкість до t 227 °C. Дезодорована олія – найкращий варіант для смаження серед соняшникових олій.

By admin