З хімічного боку, декстроза є ідентичним класичному цукру за ефективністю, але декстроза більше і швидше піддається ефекту бродінняКрім того, надаючи менш різкий, ніж класичний цукор, смак кінцевому напою.

Часто він набуває «мильного» присмаку. Також слід зазначити, що у приготуванні зернового сусла такий інгредієнт як фруктоза відсутня повністю. Тому використання цукру замість дектрози спочатку не відповідає рецепту.

На вигляд декстроза – це крихітні білі кристали, які без проблем розчиняються у воді. А от цукроза – це вже ДИсахарид і складається вона з декстрози та фруктози.

У самогону, приготовленого з декстрози такі ж показники, як і у алкоголю з цукру, відрізняється він лише суттєво покращеним смаковим сприйняттям напою та більш активним процесом бродіння. При дотриманні технології та обліку всіх деталей готовий самогон виявиться чистим і матиме чудовий смак.

By admin