Спаржа – це ніжна та ароматна овочева страва, яка може стати чудовою прикрасою будь-якого обіду або вечері. Якщо ви хочете насолодитися ніжністю спаржі, але не хочете витрачати багато часу на її приготування, ми розповімо вам, як легко і швидко приготувати цей апетитний овоч на сковороді.

Головний секрет приготування спаржі на сковороді полягає у правильній температурі нагріву. Необхідно, щоб сковорода була досить гарячою, щоб спаржа підрум'янилася і набула приємного запаху, але в той же час була не надто гарячою, щоб не пересмажити овоч і зберегти його ніжність. Температура середнього вогню або трохи вища – ідеальний варіант для приготування спаржі на сковороді.

Перед тим як почати готувати спаржу, необхідно правильно підготувати овочі. Видаліть дерев'янисту нижню частину стебла спаржі, залишивши тільки ніжну та соковиту частину. Підготовлені стебла спаржі можна нарізати на кілька шматочків, щоб їх було зручно обсмажувати на сковороді. Для додавання смаку та аромату рекомендується додати трохи олії та спецій до спаржі перед тим, як почати її готувати на сковороді.

Як смачно приготувати спаржу на сковороді
Інгредієнти:Спаржа500 г
Вершкове масло2 столові ложки
Часник2 зубчики
Сільза смаком
Приготування:Крок 1: Підготовка спаржі
Спаржу промити під холодною водою та обсушити на кухонному папері.
Крок 2: Приготування соусу
На сковороді розплавити вершкове масло|мастило|.
Додати подрібнений часник і обсмажити до легкого золотистого кольору.
Крок 3: Приготування спаржі
Додати спаржу на сковороду та обсмажувати на середньому вогні близько 5 хвилин, періодично перемішуючи.
Посолити за смаком.
Готову спаржу можна подавати до м'ясних чи рибних страв. Смачного!

Скільки варити спаржу перед смаженням?

Заздалегідь потрібно закип'ятити чайник, покласти спаржу в каструлю і залити окропом. Варити 5, найбільше – 7 хвилин. Перетравлювати її не можна – розвалиться. Якщо у вас немає широкої каструлі, просто розріжте спаржу на 2 частини.

Чи потрібно чистити спаржу перед приготуванням?

Жорсткі кінці зеленої спаржі перед приготуванням потрібно зрізати або добре очистити картоплечисткою або овочевим ножем. На жаль, вони не годяться ні на що, крім компосту. Для наочності можеш переглянути відео тут чи тут. Білу спаржу, як ми вже говорили, потрібно чистити повністю.

В якому вигляді можна їсти спаржу?

Свіжу спаржу можна їсти сирий. На смак вона нагадує зелений горошок у стручках. Лайфхак: вибирайте тверді пагони із щільно закритими верхівками. Однак частіше овоч варять, іноді обсмажують чи запікають.

By admin