Мед з прополісом – це цінний продукт, відомий своїми корисними властивостями та медичними перевагами. При правильному зберіганні він зберігає свої якості та корисні речовини протягом тривалого часу.
Основним фактором у збереженні свіжості та якості меду та прополісу є правильне зберігання. Важливо врахувати кілька факторів, таких як температура, вологість, світло та довкілля, щоб зберегти всі корисні властивості продукту.
Основний принцип зберігання меду та прополісу полягає у тому, щоб виключити доступ світла та повітря. Мед може змінити свою консистенцію і втратити свої корисні властивості, якщо зберігати його у відкритій ємності у місці з високою вологістю або за підвищених температур.
Прополіс | Зберігання меду з прополісом | |
---|---|---|
Умови | Термін зберігання | |
Прополіс | При кімнатній температурі | 2 роки |
У холодильнику (температура 0-10 ° C) | Понад 3 роки |
Мед із прополісом слід зберігати у сухому та темному приміщенні.
Скільки мед зберігається з прополісом?
Зміст:
склад
Країна виробництва | Росія |
---|---|
Особливості продукту | без ГМО; вегетаріанська; Натуральний органічний |
Термін придатності | 24 місяці з дня виготовлення |
Максимальна температура зберігання | 20 °С |
Енергетична цінність калорії (на 100 гр.) | 310 ккал |
Де краще зберігати мед у склі чи пластиці?
У контейнерах з алюмінію та нержавіючої сталі мед зберігати можна, якщо на покритті немає сколів. Пластикова тара допустима як тимчасовий варіант. Але вже через рік мед почне вбирати хімічні речовини зі стін контейнера. Залізний посуд не підходить, оскільки він окислюється і псує смак меду.
Чому не можна зберігати мед у холодильнику?
Найкращою для зберігання вважається температура від -6 до +20 градусів. Якщо мед буде тривалий час зберігатися при температурі вище +20, він втратить багато корисних вітамінів.. Низькі температури (нижче 0) не погіршують якість меду – він лише твердне і стає замороженим.
Як не можна зберігати мед?
Сонце Зберігання меду на світлі заборонено. Сонячні промені сприяють руйнуванню цінних речовин, смак і колір меду може бути збережений, але кількість вітамінів та мікроелементів у ньому стає дедалі менше.