Насіння пажитника незамінні для приготування багатьох страв індійської кухні, наприклад, дхала. Молоді пагони використовують як приправу до м'ясних страв і в сироваренні. Входять також до складу суміші приправ хмелі-сунелі та суміші чаман, якою покривають в'ялену м'ясну вирізку – бастурму.

Що можна зробити з насінням пажитника?

Додають пажитник у тісто при випіканні хліба, маринад. З насіння готують каву, з молодих рослин – салат. Слиз, що отримується з насіння, використовують у текстильній та фармацевтичній промисловості. Так, із неї готують бактерицидні пластирі, лікують застудні захворювання.

Для чого використовують насіння пажитника?

Пажитник додають у суміші приправ, наприклад карі, хмелі-сунелі та інші приправи в якості спеції, що покращує травлення. З насінням пажитника у страв з'являється горіховий присмак. Відмінно підходить для додавання до хліба. В Індії жінки їдять насіння шамбали для відновлення сил після пологів. Збережена копія

By admin