Кухар - кондитер
Багато пройшло часу поки склалася культура їжі та люди навчилися смачно годувати. У всі віки кухарська робота вважалася мистецтвом і як кожне творче заняття потребує таланту. Однак, при цьому приготування їжі завжди підкорялося законам капризної моди, як і мистецтво виготовлення одягу, прикрас,предметів інтер*єру.
Навчаючись в нашому ліцеї учні отримують досвід з технології приготування страв та кулінарних виробів.
Після закінчення ліцею випускники вміють:
- Готувати страви та кулінарні вироби із застосуванням різних способів обробки;
- Випускати холодні страви та закуски – овочеві, рибні, м’ясні салати;
- Варити бульйони та супи, різні соуси;
- Готувати другі страви в різному вигляді;
- Готувати гарячі та холодні напої, солодкі страви;
- Замішувати прісне та дріжджове тісто, виготовляти з нього вироби.
Крім отриманих вмінь та навичок під час підготовки до різноманітних конкурсів з професії ліцеїсти набувають необхідних знань:
• Як приготувати страви з мінімальними витратами корисних речовин;
• Як скласти рецепти, вимоги до якості, термінів та умов зберігання сировини;
• Правила організації раціонального та безпечного харчування;
• Правила використання та призначення в технологічному процесі виробничого інвентарю, інструменту, вимірювальних приладів, посуду;
• Правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та особистої гігієни.
А якими повинні бути люди, які готують смачну та корисну їжу? Кулінарами. Який кухар з дірявими руками або любитель ловити гав? Да ніякий!
Отак, приходьте вчитися на кулінара!
Крім того добре організоване харчування – залог здоров’я.
Недаремно кажуть – «Гарний кухар – добрий лікар».