Пекар,кондитер
В умовах сучасного виробництва спеціаліст за професією «Пекар, кондитер» повинен володіти певними знаннями та необхідними практичними навичками.
Відповідно до кваліфікаційної характеристики кондитер повинен знати:
- Асортимент і технологію приготування різноманітних напівфабрикатів- тіста, начинок, сиропів,кремів, помади, мастики, посипок;
- Способи оздоблення кондитерських виробів кремом, марципаном, шоколадом, глазур'ю, тощо;
- Можливі дефекти і заходи з попередження чи усунення цих дефектів та інш.
Кондитер повинен мати тонкі смакові відчуття і гарне чуття запаху та вміти:
- Вміло поєднувати смакові речовини для забезпечення приємного смаку та аромату готових виробів;
- Підбирати кольори кремів природних тонів;
- Творчо мислити і постійно працювати над розробкою та впровадженням нових рецептів;
- Самостійно складати технологічну картку на будь-який кондитерський виріб.
У нашому ліцеї ми розвиватимо ваші особисті здібності та навчимо примудрощам цієї професії!