Журавлина містить високу концентрацію вітаміну C та інших антиоксидантів. Вони прискорюють розпад жирової тканини, блокують утворення нових жирових депо, а також вважаються цінним джерелом клітковини. Тому на ягоду варто звернути увагу тим, хто хоче схуднути або підтримувати бажану вагу.20 Oct 2021
7 корисних властивостей журавлини
- Уповільнює старіння. …
- Допомагає при лікуванні інфекцій сечовивідних шляхів …
- Знижує температуру при застуді. …
- Захищає серце. …
- Знижує ризик розвитку виразки та раку шлунка. …
- Допомагає контролювати рівень цукру за діабету 2 типу. …
- Має потенційну протипухлинну активність.
14 жовтня 2021
— Є протипоказання у журавлини — ягода та напій із неї заборонені людям із гастритом, із підвищеною кислотністю. Вони можуть отримати ускладнення за своїми захворюваннями. Алергія на журавлину трапляється хоч і не часто, але можлива. Журавлина може нашкодити тим, хто страждає від каміння у нирках.
Всі сталеві сміливо можуть пити з журавлини компоти, їсти варення, додавати ягоди в каші. Але найкорисніше робити з неї морс. Щоб не вбити всі корисні властивості журавлини зі свіжих або розморожених ягід, потрібно зробити пюре. Потім змішати його з водою та пити у вигляді морсу.