Глінтвейн – напій, створений для затишних зимових вечорів. Ароматні спеції, гарячий та густий смак – все це робить глінтвейн ідеальним напоєм для святкування Різдва та Нового року. І якщо зазвичай глінтвейн подають у кружках чи склянках, тобто способи насолодитися цим алкоголем та у дещо незвичайній формі. Одним із цих способів є випивання глінтвейну прямо з пляшки, що дозволяє зберегти його теплоту та насиченість смаку.

Звичайно, щоб насолодитися глінтвейном із пляшки, необхідно знати, як це робити правильно. По-перше, перед тим, як відкрити пляшку, необхідно її приготувати. Для цього варто підігріти пляшку з глінтвейном на плиті або водяній бані до температури близько 60 градусів. Таким чином, ви зможете насолоджуватись гарячим напоєм протягом тривалого часу.

Після того як пляшка нагрілася, можна приступати до процесу пиття. Але перш ніж приймати перший ковток, обов'язково перевірте температуру напою – він має бути гарячим, але не опіки. Після цього беріть пляшку в руки, обхопіть її долонями і повільно відкривайте пробку, щоб уникнути утворення піни.

Як правильно пити глінтвейн із пляшки
КрокОпис
Крок 1Підігрійте глінтвейн до бажаної температури.
Крок 2Відкрийте пляшку глінтвейну.
Крок 3Полийте глінтвейн у чашку або кухоль.
Крок 4Додайте сезонні спеції, якщо бажаєте.
Крок 5Дайте глінтвейну охолонути трохи, щоб уникнути опіків.
Крок 6Насолоджуйтесь!

Зміст:

Як правильно пити Готовий глінтвейн?

Готовий глінтвейн бармен розливає по келихах, проціджуючи через ситечко. Пити глінтвейн потрібно відразу: остигаючи, напій втрачає частину смаку.

Як підігріти глінтвейн у пляшці?

Інструкція: Гріти сміливо в пляшці! Збудувавши нехитру конструкцію з каструльки (попередньо поклавши на її дно тарілку), ставте пляшку і заливайте її водою, при цьому грійте на повільному вогні і уважно стежте, щоб пляшка не лопнула (до кипіння доводити не потрібно).

Скільки потрібно гріти глінтвейн?

Глінтвейн виробляють за допомогою нагрівання (70-78 ° C) вина разом з цукром і прянощами. Нагрівання проводиться на середньому вогні при періодичному помішуванні, після чого потрібно дати глінтвейну настоятися під кришкою 40-50 хвилин, аромат спецій відкривається поступово. Чи не доводьте глінтвейн до кипіння.

By admin