До складу авокадо входить понад 20 вітамінів і мінералів, які в сукупності приносять велику користь нашому організму. У ньому містяться харчові волокна, аскорбінова і фолієва кислота, калій, мідь, токоферол. Але головне місце посідають поліненасичені жири, які становлять близько 30 % від загальної маси плода.

Фрукт можна їсти просто так. Особливо смачно буде, якщо приправити його лимонним соком і сіллю. Можна покласти м’якоть на хліб, приготувати незвичайні бутерброди. Авокадо чудово поєднується з червоною рибою, яйцями та вершковим сиром.

Профілактика серцево-судинних захворювань В авокадо багато мононенасичених жирних кислот, які позитивно впливають на роботу серця. 77% калорій в авокадо – це корисні жири. Більший обсяг із них – олеїнова кислота, вона допомагає стабілізувати рівень холестерину в крові. Збережена копія

Кому авокадо протипоказано? Не варто захоплюватися модним харчуванням людям, які мають проблеми з печінкою (гепатозом, холециститом та іншими захворюваннями печінки й жовчного міхура), зниженим імунітетом, а також мають зайву вагу й підвищений апетит одночасно.

By admin