Завдяки солідному вмісту заліза, чорнослив корисний при анемії та авітамінозах. Надзвичайно корисний він для роботи шлунково-кишкового тракту (у тому числі для позбавлення від зайвих кілограмів, при запорах та печії), при захворюваннях нирок, печінки, ревматизмі, атеросклерозі.

Через велику кількість цукрів, що входять до його складу, та високої калорійності, чорносливу слід уникати людям з ожирінням, цукровим діабетом, інсулінорезистентністю. Сухофрукт протипоказаний при запаленні жовчного міхура та підшлункової залози, сечокам'яної хвороби, оскільки може погіршити перебіг захворювань.

15 штук Скільки чорносливу можна їсти в день? Норма чорносливу становить не більше 15 штук день. Причому бажано не є їх все відразу, а розділити на кілька прийомів їжі.

By admin