За кількістю вуглеводневих радикалів аміни бувають первинні, вторинні та третинні. Залежно від будівлі
вуглеводневого радикалу
Вуглеводневий радикал (від лат. radix «корінь»), також вуглеводневий залишок в хімії. група атомів, поєднана з функціональною групою молекули. Зазвичай при хімічних реакціях радикал переходить із однієї сполуки до іншої без зміни.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Вуглеводневий_радикаламіногрупа
Вуглеводневий радикал – Вікіпедія
аміни діляться на граничні (насичені, алкільні), ненасичені (ненасичені), циклічні, ароматичні. У молекулах первинних амінів міститьсяаміногрупа
Аміногрупа функціональна хімічна одновалентна група -NH2органічний радикал, що містить один атом азоту і два атоми водню.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Аміногрупа
Аміногрупа – Вікіпедія
− NH 2 .Як класифікують аміни?
Аміни класифікують за двома структурними ознаками. За кількістю радикалів, пов'язаних з атомом азоту, розрізняють первинні, вторинні та третинні аміни. За характером вуглеводневого радикалу аміни поділяються на аліфатичні (жирні), ароматичні та змішані (або жирноароматичні).
Як відрізнити первинний та вторинний амін?
Конденсація з карбонільними сполуками Первинні аміни реагують з карбонільними сполуками, утворюючи іміни або, у разі ароматичних амінів – основи Шиффа. Вторинні аміни з карбонільними сполуками утворюють енаміни.