Вона може виступати корисною та смачною добавкою до тесту для хліба, печива, млинців, коржів та інших виробів. Поряд з цим ячмінне борошно використовують як загусник для перших страв і соусів. Також з неї виходить дуже смачна та поживна каша.

Ячмове борошно містить набагато більше клітковини, ніж борошно інших злаків, тому її часто включають до раціону люди, які страждають на проблеми з травленням. Поряд із клітковиною ячмінне борошно у своєму складі має: вітаміни В1, В2 та РР, а також необхідні організму калій, кальцій, магній, залізо, фосфор та натрій.

Ячмінь – Арбай – був найпоширенішим видом зерна у тувінців. Прожарена та промелена борошно з ячменю називається "арбай давгани". Ячмінну борошно тувинці змішували з молочним чаєм і топленим маслом, доводячи до твердого кашкоподібного стану.

By admin